Traktamente London 2019

Om du ska på tjänsteresa till London kan det vara bra att ta reda på aktuellt traktamente för resor till Storbritannien. Skatteverket reglerar varje år gränsen för traktamente för alla länder i världen. De belopp som är satta för Storbritannien och övriga länder begränsar det maximala beloppet som en arbetsgivare kan betala ut till en anställd utan skatteplikt. Vid resa till exempelvis London är tanken att traktamentet ska täcka de ökade levnadskostnader som uppstår i och med resan, exempelvis för restaurangbesök och vardagliga småutgifter.

För 2019 har Skatteverket beslutat om ett maximalt traktamente på 689 svenska kronor per dag för resor till London då det är det maximala traktamentet för resor till Storbritannien. Om du under din resa till London även kommer att besöka andra städer i Storbritannien är traktamentet detsamma även för dessa städer. Däremot om du kommer att besöka närliggande länder i Europa eller andra delar av världen så behöver du även ta reda på aktuellt traktamente för dessa länder.

I London, och hela Storbritannien för den delen, används valutan Brittiskt pund som betalningsmedel. Innan en resa till London kan det vara bra att ta reda på aktuell valutakurs (växlingskurs) för Brittiskt pund. Valutakoden för Brittiskt pund är GBP, vilket är bra att veta när du söker aktuell valutakurs för Brittiskt pund.

Ett tips är att en sökning på Google enligt nedan ger aktuellt värde på 1 GBP inför din resa till London.

1 GBP to SEK

Du kan självklart även omvandla andra belopp i Brittiskt pund till svenska kronor på samma sätt.

10 GBP to SEK

100 GBP to SEK

100 GBP to SEK